Projekt Viera pokračuje v Prešove hudobno-diskusným večerom

04.04.2013 Prešov

Prešov 4. apríla (TASR) - V poradí druhý hudobno-diskusný večer projektu Viera, ktorý realizujú mladí hudobníci v spolupráci Gréckokatolíckym arcibiskupstvom, Gréckokatolíckym kňazským seminárom bl. biskupa Pavla Petra Gojdiča a Gréckokatolíckou teologickou fakultou Prešovskej univerzity, sa bude konať 8. apríla 2013 v priestoroch Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove.
Hovorca Gréckokatolíckeho arcibiskupstva Ľubomír Petrík informoval, že program hudobného večera sa začína o 18. hodine a je obohatený o katechézu, pripravila bohoslovecká gospelová skupina Anastasis a je súčasťou aktivít v rámci 1150 výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie.
Hlavným hosťom bude kňaz Róbert Krolák, ktorý je členom Komisie pre mládež gréckokatolíckej Prešovskej archieparchie. Vo svojej katechéze účastníkom stretnutia priblíži problematiku, o ktorej sa dnes často hovorí, a tou je kríza viery.
Ďalším hosťom bude Jozef Bubnár z kapely S2G Band, ktorý bude hovoriť s mladými o svojich osobných skúsenostiach týkajúcich sa viery. Diskusia predelia hudobné vystúpenia gospelových kapiel S2G Band a Anastasis.
Cieľom projektu Viera v rámci Roka viery a Jubilejného roka sv. Cyrila a Metoda je zrozumiteľne ohlásiť radostnú zvesť o Kristovej láske a ponúknuť mladým ľuďom odpovede na mnohé otázky, ktoré sú spojené s vierou.
 

Vyberte región